Δήμος Χαλανδρίου: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ 3ης ηλικίας

Δήμος Χαλανδρίου: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ 3ης ηλικίας

Ο Δήμος Χαλανδρίου επιδιώκει καθημερινά να δείχνει την ευαισθησία του για το σύνολο των δημοτών, χωρίς να κάνει καμία διάκριση σε ηλικίες και τάξεις.

Ενθουσιασμό και συγκίνηση προκάλεσε από την έναρξή του το Β’ Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Τρίτης Ηλικίας που πραγματοποιείται 7-8 Ιουνίου στο Κέντρο Νεότητας του δήμου Χαλανδρίου.

Η χθεσινή πρώτη ημέρα του φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στη Μουσική. Η Μικτή Χορωδία των ΚΑΠΗ 60+ παρουσίασε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκη, υπό τη διεύθυνση της μουσικοπαιδαγωγού Ρίας Θεοδώρου, με χορωδιακό τραγούδι, απαγγελίες και προβολές εικόνων από τη ζωή του μεγάλου συνθέτη. Η προσκεκλημένη  Χορωδία Ηλικιωμένων «Οι αιώνιοι έφηβοι» του δήμου Μεταμόρφωσης παρουσίασε μία σειρά τραγουδιών με τον τίτλο «Πες μου μια λέξη», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Καρυώτη. Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου Ευγενία Κατούφα παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που αποδεικνύουν την ευεργετική επίδραση της ενασχόλησης με την τέχνη στα άτομα τρίτης ηλικίας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ λειτουργεί έκθεση έργων ζωγραφικής και μπατικ μελών των ΚΑΠΗ Χαλανδρίου καθώς και μια συλλογή αναγνωστικών του δημοτικού από το 1890 και μετά. Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον ιδρυτή της χορωδίας των ΚΑΠΗ Γιώργο Δαμίρη, ο οποίος την παρέλαβε συγκινημένος και με λόγια επαινετικά για την επιτυχή  εξέλιξη του έργου του.

Στη χθεσινή πρώτη μέρα,  το Φεστιβάλ τίμησαν  με την παρουσία τους η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λίτσα Γαλάνη, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Λαδόπουλος  και Ευγενία Κατούφα.

Το φεστιβάλ έκλεισε με θεατρική απράσταση απο την ομαδα των ΚΑΠΗ 60+ , απαγγελίες και απονομή βραβείων σε ποιητές και ποιήτριες που διακρίθηκαν στον Α’ διαγωνισμό ποίησης για μελη των ΚΑΠΗ Αττικής που οργανωσαν τα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone