ΟΑΕΔ: Ευκαιρίες πρόσληψης για 1.295 ανέργους

ΟΑΕΔ: Ευκαιρίες πρόσληψης για 1.295 ανέργους

Ευκαιρίες πρόσληψης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης θα έχουν 1.295 άνεργοι νέοι ηλικίας 25 έως 29 ετών, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για το οποίο υπογράφηκε η σχετική υπουργική απόφαση και θα εκδοθεί εντός των επομένων ημερών.

Η πρόσληψη θα γίνει για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιτηδευματίες, φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα πρέπει κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ και να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους. Με την έκδοση της προκήρυξης του ΟΑΕΔ οι 1.295 θέσεις θα κατανεμηθούν ανά περιφερειακή ενότητα της χώρας, ανά ειδικότητα και εκπαιδευτικό επίπεδο και βάσει αυτών θα υποβληθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων.

Επισημαίνεται ότι οι ωφελούμενοι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα μόνον από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα του εργοδότη στον οποίο θα απασχοληθούν, σύμφωνα με τις ζητούμενες ειδικότητες, όπως αυτές θα έχουν δηλωθεί κατά την υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει στις δικαιούχους επιχειρήσεις επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 14,40 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ανά μήνα. Οι επιχειρήσεις θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά ηλεκτρονικά μετά την ανακοίνωση της προκήρυξης από τον Οργανισμό.

Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για έναν έως και δέκα ωφελουμένους ανάλογα με το προσωπικό που απασχολεί κατά την υποβολή της αίτησής της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone