Γ.Καμίνης: «Να μας αφήσουν ελεύθερους να διαχειριστούμε τα σκουπίδια»

Γ.Καμίνης: «Να μας αφήσουν ελεύθερους να διαχειριστούμε τα σκουπίδια»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, πραγματοποίησε δηλώσεις σχετικά με την συνέχιση των κινητοποιήσεων από τους εργαζομένους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στην συνέχεια παρατίθονται σημεία από τη συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή» και τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.

Για το αν υπάρχει η δυνατότητα υπέρβασης του προβλήματος με άλλους τρόπους και ποιά είναι η άποψη του επί του θέματος

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Έχω εκφράσει την άποψή μου από την πρώτη στιγμή που έγινα δήμαρχος. Δεν έχω κρύψει τις απόψεις μου. Αυτό που λέω είναι ότι κάθε δήμος πρέπει να αποφασίζει για τα του οίκου του. Και σε κάθε περίπτωση, κάθε πόλη έχει τα δικά της προβλήματα. Ακριβώς γι αυτό, χρειαζόμαστε μια αυτονομία και σε αυτόν τον τομέα. Δυστυχώς οι δήμοι περιορίζονται σε ρόλο τρίτου, σε μια διένεξη μεταξύ της Πολιτείας και των συμβασιούχων. Η προσπάθεια που καταβάλλουμε είναι μεγάλη. Έχουμε μια τεράστια ευθύνη. Η Αθήνα έχει 11.000 σημεία όπου υπάρχουν κάδοι. Έχουμε προσπαθήσει να διατηρήσουμε μια κατάσταση ισορροπημένη, σε ευαίσθητες περιοχές όπου υπάρχουν νοσοκομεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ και κατά δεύτερο λόγο, να προσέξουμε και το κέντρο της πόλης, γιατί το κέντρο της πόλης είναι η καρδιά της, ειδικά αυτήν την τουριστική περίοδο. Υπάρχουν κάποιες γειτονιές που ακόμα πάσχουν.

Πόσους συμβασιούχους έχετε;

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Στον δήμο Αθηναίων έχουμε γύρω στους 250 συμβασιούχους, δηλαδή το 10% του συνόλου των εργαζομένων στην καθαριότητα».

Οι μόνιμοι τάσσονται στο πλευρό των συμβασιούχων;

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Στην Αθήνα το πρόβλημα δεν είναι η αποκομιδή αλλά ότι είναι κλειστός ο ΧΥΤΑ της Φυλής. Και να τα μαζέψεις τα σκουπίδια, δεν έχεις που να τα πας. Ανοίγει-κλείνει, ανοίγει-κλείνει, αυτή η δουλειά γίνεται. Επιτέλους, ας μας αφήσουν ήσυχους να κάνουμε τη δουλειά μας. Να αποφασίσουμε εμείς πως θα διαχειριστούμε τα σκουπίδια, πόσους εργαζόμενους θα έχουμε, πόσους θα μπορούμε να προσλάβουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone